Duurzaamheid

Op naar een groene toekomst

GBG heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. We moeten met zijn allen verduurzamen. Ook GBG is zich daar terdege van bewust. Daarom proberen we er alles aan te doen om zo energie zuinig mogelijk en met zo weinig mogelijk vervuiling ons werk te doen. Onze stroom halen we uit 714 zonnepanelen op het dak, we maken gebruik van FSC gekeurde - en PVC-vrije materialen en gerecycled karton en produceren zo milieubewust mogelijk.

Ons pand en onze machines

Een beter milieu begint bij je pand! Het pand en het machinepark zijn de ruggengraat van GBG. Juist dáár zijn de meeste slagen te maken om sustainable te produceren.

Alle ramen van ons pand zijn voorzien van zonwerende folie. Hierdoor hoeven wij +/- 75% minder gebruik te maken van airconditioning op de kantoren. Onze stroom halen we uit 714 zonnepanelen op het dak. We leveren zelfs stroom terúg aan de Delta. Daarnaast is ons pand voorzien van 7 warmtepompen. Daarmee kunnen we het verwarmen in de winter en licht koelen in de zomer. En de gasaansluiting? Verleden tijd!

Bij het investeren in machines wordt goed gelet op besparingen die wij voor het milieu kunnen doen. Een greep uit onze maatregelen: Druk inkt laten we drogen met LED in plaats van met UV-techniek. Dat bespaart veel energie. We gebruiken 45% minder inkt in onze grootformaat printers door dunnere inktlagen aan te brengen. We hergebruiken de olie die verwerkt is in de inkt van de digitale drukpers. We gebruiken geen chemische bestanddelen als fixeer en ontwikkelaar maar een zeepbad voor de drukplaten in de offset pers. GBG drukt alleen nog maar Groen!

FSC certificering

FSC is een van de bekendste keurmerken voor gebruik van papier en karton. Het FSC keurmerk geeft aan dat het hout wat gebruikt is voor de productie van papier en karton, duurzaam verkregen is uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee houdt FSC de wereldwijde bossen in stand. GBG heeft als bedrijf een officiële FSC certificering. Dit betekent dat het grootste deel van de materialen die GBG gebruikt FSC gecertificeerd is en we het FSC logo mogen voeren op drukwerk en karton. Veel karton dat we gebruiken is daarnaast van gerecycled materiaal gemaakt. Hierdoor heeft de fabrikant veel minder energie en water nodig om de pulp voor de kern te maken. Voor het snijden en bedrukken van dit karton gebruikt GBG speciale nesting software. Hiermee delen wij de drukvellen zo in, dat er zo min mogelijk afval overblijft. Goed voor het milieu én de portemonnee.

Groene Pluim

Dat GBG goed bezig is, is niet onopgemerkt gebleven. In 2020 hebben we daar van de Gemeente Goes zelfs erkenning voor gekregen, in de vorm van een ‘Groene Pluim’. De Groene Pluim is een opsteker voor bedrijven die over de gehele breedte van het bedrijf bezig zijn met duurzaamheid en sustainability. Niet alleen qua te leveren producten, maar ook qua gebouw en productie. Groen bezig GBG!   

www.degroenepluim.nl